ISTORIJA Olympique Gymnaste Club Nice Côte d'Azur (obično nazvan OGC Nice ili jednostavno Nica) je francuski savezni fudbalsk...

OGC Nice FM18



ISTORIJA

Olympique Gymnaste Club Nice Côte d'Azur (obično nazvan OGC Nice ili jednostavno Nica) je francuski savezni fudbalski klub sa sedištem na Azurnoj obali u istoimenom gradu Nici. Klub je osnovan 1904. godine i trenutno igra u Ligi 1,. Klub je osnovao Markuis de Massengi d'Auzac, koji je bio predsednik Federation Sportive des Alpes-Maritimes (Alpes-Maritimes Sporting Federation),Nica igra svoje domaće utakmice na velelepnom objektu Alianz Riviera kapaciteta 35,624 mesta.





Nica je osnovana pod imenom Olympique Gymnaste Club Nice Côte d'Azur i jedan je od osnivača prve Lige francuskog fudbala. Klub je četiri puta osvojio Ligu 1 i Kupe de France tri puta. Nica je postigla većinu svojih priznanja tokom pedesetih godina prošlog veka, kada su u klubu treneri bili imena poput Numa Andoire, Englez Villiam Berri i Jean Luciano. Poslednji veći uspeh klub je osvojio  Kup Francuske 1997. godine nakon što je u finalu pobedila Guingamp 4-3.  Klub se prvenstveno fokusirao na sport gimnastike i atletike. Dana 6. jula 1908. godine, u nastojanju da ostanu povezani sa FSAM-om i da se pridruže amaterskoj federaciji USFSA, tadašnji šef francuskog fudbala, Gimnaste klub de Nici podelio je na dva dela sa novim odsekom kluba koji se zove Gimnastes Amateurs Club de Nice. Nova sekcija je pokrenula fudbalski klub, a nakon dve sezone, dva kluba su se spojila. Dana 20. septembra 1919, Nica se spaja sa lokalnim klubom Gallia Football Athletic Club, a potom usvajaju klubsku crvenu i crnu kombinaciju. 1920. godine klub je igrao u Ligue du Sud-Est, regionalnoj ligi pod nadzorom Francuske fudbalske federacije. Dok je igrao u ligi, Nica je razvila rivalstva sa Kanom i Marsejom. Klub je 22. decembra 1924. godine promenio ime u Olimpique Gymnaste Club de Nice.

Tokom uspešne istorije kluba u 1950-im, Nica je bila među prvim francuskim klubovima koji uspešno promovišu međunarodne igrače u evropski i svetski fudbal. Značajni igrači su Hector De Bourgoing, Pancho Gonzales, Victor Nurenberg i Joakuin Valle. Valle je najbolji strelac kluba u velikoj istoriji i verovatno najveći igrač kluba do dolaska sadašnjih zvezda evropskog fudbala kao što su Mario Baloteli,Vesli Šnajder…


FINANSIJE


Za Nicu se može reći da je klub koji odlično stoji finansijski kada je reč o nekim dugovanjima , naime ne postoje neka veća zaduživanja kluba pa je tako veoma lepo raditi u jednom takvom klubu. Transfer budžet za prvu sezonu iznosi 5 miliona eura dok je za plate na godišnjem nivou izdvojeno negde oko 32 miliona evropskih novčanica.Za skauting službu je na početku izdvojeno oko 700 hiljada medjutim vrlo lako možete povećati taj iznos(što vam NE preporučujemo) tako što možete oduzeti od transfer budžeta neki euro.
Naš savet je s’obzirom da je u klubu jedan od najplaćenijih igrača Mario Baloteli, probate da ga prodate i tako rasteretite budžet za plate, a u klubu imate itekako solidne zamene za njega.

OČEKIVANJA I BUDŽETI 

S’obzirom na to da u prvoj sezoni igrate kvalifikacije za Ligu Šampiona(treće kolo kvalifikacija) upravni odbor od vas očekuje da pokušate da se kvalifikujete u grupnu fazu, ali to neće nešto preterano uticati na vaš status čak i ako u tome ne uspete. Što se nastavka sezone i očekivanja tiče traži se od vas da se na kraju sezone kvalifikujete za Ligu Evrope što je naime i neki dugoročniji cilj kluba kako bi se klub u narednim godinama stabilisao i ustalio u evropskim takmičenjima.

IGRAČI 

U klubu vlada fenomenalan spoj mladih i starijih(iskusnijih) igrača. Svakako da treba napomenuti da je bar po nama jedan od ponajboljih igrača Jean Michael Seri igrač sredine terena, takodje tu je kao što smo veći napomenuli Mario Baloteli italijanski napadač extra klase(ali po nama preplaćen),takodje imamo iskusnog Brazilca Dante-a koji je ujedno i tim lider ekipe. Ono što ne bi bilo lose je, a to je da obratite pažnju na njihove ugovore jer npr.Dante planira da okači kopačke o kiln na kraju sezone ali možete da probate da ga uverite da ostane još jednu sezonu jer vam svojim iskustvom, partijama može itekako biti od velike pomoći.

TAKTIKA


Što se taktike tiče tu vam pored standardne napadačke formacije 4-2-3-1 predlažemo da probate u toku sezone u zavisnosti od važnosti pojedine utakmice isforsirate i 4-3-2-1 sa trojicom u sredini fokusiranih isključivo na držanje lopte i proigravanja u kontrama brzonoga krila.

Na golu stavljamo Beniteza koji sa svojih 24.godina odlično odrađuje ono što mu je posao, a to je da brani koliko je u njegovoj moći, kao bekove tu na levoj strani imate neprikosnovenog po nama nezamenljivog Jallet-a, dok na desnom imate Souqueta a u samom srcu odbrane naravno neprikosnoveni Dante i pored njega fenomenalni Le Marchand. 

Sredina terena je rezervisana za najboljeg u redovima Nice a to je Seri kome će društvo praviti veoma dobri Cyprien dok će ispred njih delovati kao plejmejker Pirre Lees-Melou koji može da vam bude napadač iz senke. Krila su rezervisana za Alesandra Pleu desno, a levo Saint-Maximina dok u napadu ide naravno Mario Baloteli (dok ga ne prodate).

DINAMIKA

Kod ove opcije definitivno igrač koji ima snažnu reč kod ostalih igrača je vaš kapiten i tim lider Dante. Znači njega isforsirajte držite ga zadovoljnim i nećete imati ama baš nikakvih problema. Jean Michael Seri i Alesandre Plea su dvojica odmah iza Dantea koje bi trebalo u toku sezone isforsirati, unaprediti u nove naslednike Dantea.


NABOLJI IGRAČI

Ovo je jedina Stavka u našem opisu tima gde se baš ne možemo preterano odlučiti i reći ,,E, ovaj igrač je najbolji''. Naime Nica obiluje sa pregršt fenomenalnih igrača,a kao takva pretenduje da ukoliko se dobro vodi možete bez problema kroz godinu dana do dve napasti naslov šampiona države. No evo rećićemo vam da se posebno ističu pored Balotelija, Jean Michael Seri, Alesandro Plea, Wilian Cyprien, Cristian Jallet…..

Ovde naravno treba napomenuti i jednog od izdanaka Nicine škole koga smo ostavili namerno za kraj mladog SUPER TALENTA Malang Sarr-a. Naime  sa svojih 18.godina dečko će vam od starta sezone biti od velike pomoći za ekipu, igra a poziciji štopera. U FM17 je bio jedan od navećih talenata dok je u FM18 za nijansu slabiji ali opet veoma odličan štoper. Gledajte da kroz godine koje dolaze na njemu bazirate igru u odbrani i bićete mirni pozadi.


Mario Balotelli



Alessane Plea 


Christophe Jallet



Jean Michael Seri
















Malang Sarr

0 коментара:

Football Manager Preporuke (c)2014. Омогућава Blogger.