- Taktika je veoma bitna za svakog stručnjaka, a najbolje je kad imate onu pravu i samo je dopunite sa odličnim igračima na tim po...

Dobitne taktike u tri poslednje verzije FM-a


   - Taktika je veoma bitna za svakog stručnjaka, a najbolje je kad imate onu pravu i samo je dopunite sa odličnim igračima na tim pozicijama, i rolama. U narednom tekstu možete pročitati koje su se to formacije i taktike pokazale najbolje na FM-u 14,15 i 16. Zanimljivo je to da se sve svodi na dva napadača, iako mnogi od većine vas igra samo sa jednim klasičnim napadačem.

Football Manager 2014

  - Verzija FM-a koja je sve nas oduševljavala pre nepunih tri godina, a verovatno postoje oni koji još uvek uživaju u njoj. Iz stalnih analiza i velikog broja odigranih utakmica po nekim našim statistikama kao jedna od najboljih se pokazala formacija 5-3-2, sa kontrolom igre i tečnim pasevima.


  - U ovakvoj postavi sa ovakvim rolama najbitniju ulogu će igrati igrač na poziciji AMC, i bekovi. Dva beka koja su veoma ofanzivno opredeljena imaju zadatak da se stalno ubacuju napred i prave višak po strani, uz veoma korektnu odbranu. Štopere morate uigrati kako ne bi stalno ispadali, i preporučljivo je da svi imaju dobre ocene za pozišining, koncetraciju, i markiranje. Da podsetimo ovakva postavka igrača na terenu neće vam doneti dominaciju po svaku cenu, već će te igrati mirno i uz dosta brzih prodora i centaršuteva. Jedinstveni primer kako to izgleda van FM-a, mogli ste da vidite u prezentaciji igre Kontea dok je vodio Juventus.

DOWNLOAD

Football Manager 2015


  - Football Manager 2015 verzija koju su ljudi iz kompanije ,, Sports Interactiv '' podigli na još veši nivo što se tiče taktike i individualnih detalja igrača. Mnogima je to dosta otežalo igru u odnosu na FM 2014, ali kako je vreme prolazilo svi smo se navikli na to i shvatili koliko pomaže svima nama za detaljnije planiranje igre. Jedna doista čudna i ne tako svojstvena formacija u svetu fudbala se veoma dobro pokazala na FM-u. Reč je o formaciji 4-3-1-2, sa konrtolom meča i tečnom igrom.

- Kao što vidite na slici rola nema previše, tako da očekujte da se ekipa brzo uigra i prihvati vaše zahteve. Veoma bitni igrači su napadači i bekovi uz naravno solidne partije svih ostalih. Ako mislite da igrate ovako obavezno morate imati četiri napadača za rotaciju, od toga dva vrhunska golgetera. Bekovi su veoma bitni zbog toga ako ne uspevate da probijete ekipu kroz sredinu oni svojim prodorima moraju obezbediti učestale centaršuteve. Tako da što se tiče bekova kad dovodite nekoga gledajte da ima dobre ocene za centaršut, agilnost, brzinu. Ova vrsta formacije i taktike doneće vam dominaciju na sredini terena uz posed lopte. Primer u novijoj fudbalskoj istoriji ovakve igre mogliste da vidite kada je Mihajlović predvodio Samdoriju.

DOWNLOAD

Football Manager 2016

  - Najnovija verzija Football Managera koja izašla pre pola godine donela je još više detalja i opcija u vezi taktike, što je veoma dobro jer iz godine u godini FM nepreduje. Za sada formacija i taktika koja se najbolje pokazala po nekim statistikama je klasična 4-4-2, sa konrtolom igre.



- Role možete videti na slici, i iz toga možete zaključiti da se igra i način napadanja useresređuje po krilima. Vezni red je ključan u ovakvoj postavci na terenu. Voma bitna činjenica ako igrate 4-4-2 da će se vaša ekipa u polju braniti sa osam igrača, i pokrivaće celokupnu širinu terena. Očekujte brz prenos lopte do protivničkog šesnesterca, i dosta golova što je jedna od najvećih prednosti ovakve igre.

DOWNLOAD


0 коментара:

Football Manager Preporuke (c)2014. Омогућава Blogger.