Igrajući FM verovatno ste zaključili da igrači ponekad ne rade ono što bi ste vi želeli, pa vas nerviraju, dešava se da ...

Player Instructions na Srpskom jeziku

     


    Igrajući FM verovatno ste zaključili da igrači ponekad ne rade ono što bi ste vi želeli, pa vas nerviraju, dešava se da vičete na igrače. da se ,,derete" na monitor vašeg računara, da udarate rukom u sto, zid, ili bilo šta što se nalazi blizu vas. Ako ne radite to, postoji nekoliko mogućnosti: 1. Da ste dobro podesili player instructions 2. Da niste pasionirani igrač FM 3. Da ne igrate FM. 



       Šalu na stranu, da biste mogli da postavite određene instrukcije igračima morate da znate šta one znače...

Kada protivnici imaju loptu vašem igraču možete da date instrukcije o borbi za poziciju i načinu oduzimanja lopte protivniku.

Tackle Harder ovim dajete instrukciju igračima, u ovom slučaju golmanu da snažo ulaze u borbu za poziciju i da jače i snažnije uklizavaju kako bi oduzeli loptu. Ova instrukcija može doneti problem sa kartonima.

Ease Off Tackles Ovom instrukcijom igrači će razmišljati o posledicama jakih uklizavanja i umesto toga oni će gledati da pravovremeno uđu u duel i u borbbu za poziciju kako bi oduzeli loptu.

Sloboda kretanja

Hold Position Ovom instrukcijom tražite od igrača da u većini slučajeva ostane na svojoj poziciji, ova instrukcija je najbolja za štopere, odnosno za bekove kada igrate defanzivnije

Roam From Position Ovom instrukcijom dajete slobodu igraču da ne ostaje na svojoj poziciji, nego da traži neke rupe i slobodan prostor gde bi on bio mnogo efektivniji, odnosno efikasniji.

Pasovi

PASSING DIRECTNESS Ovde možete da birate kakve će pasove igrati vaš igrač kojem dodeljujete ovu instrukciju, sa Shorter pass birate da vaš igrač igra smireno i da dodaje kratke pasove najbližem igraču do sebe, Mixed instrukcija koja daje slobodu igračima da sami biraju način pasa koji oni misle da je najbolji u datom trenutku, More Direct Passing je instrukcija igračima da šalju malo riskantnije pasove kako bi se napravila neka rupa u protivničkoj odbrani i kako bi vi došli do šanse za gol.

More Risky Passes Instrukcija igračima da šalju što više riskantnijih pasova, ova instrukcija može da nose mnogo prilika za gol, ali i znači da ćete imati i mnogo izgubljenih lopti, nasuprot ove instrukcije je Fewer Risky Passes  koja daje instrukciju igraču da igra sigurnije, tj. da šalje što manje rizičnih pasova.

Dribling


Dribling More Ovom instrukcijom ohrabrujete igrače da neke situacije rešavaju individualno, da driblaju više i tako dođu do pozicije da ugroze gol protivnika.

Drible Less Ovom instrukcijom tražitte od vašeg igrača da ne probava da rešava situacije individualno, nego da dodaje loptu.

Šutiranje na gol


Shoot More Often Ohrabrujete igrača da šuta što češće, umesto da doda loptu do nekog drugog igrača ukoliko je u prilici za šut on će pokušati.

Shot Less Often savetujete igraču da bude strpljiv i sačeka da se stvori povoljnija prilika za tim, neće šutati tako često, radije će dodati loptu do drugog igrača.


Ubacivanje


Cross From Deep instrukcija je tipična za bekove, ovom instrukcijom savetujete igračima da ubacuju loptu u šesnaesterac iz dubine terena. Takođe ovi igrači će utrčavati u prilike za gol iz dubine.

Cross From Byline savetujete igrače da šalju loptu što višlje na terenu, ili u širinu kako bi oni utrčali pred gol.

Cross More Often ohrabrujete igrača da što češće dostavlja loptu pred gol

Cross Less Often savetujete igraču da što manje ubacuje loptu u penal zonu iz dzbije

Cilj ubacivanja


Near Post Savetujete vašim igračima da ubacuju loptu na bližu stativu

Centre Savetujete vašim igračima da ubacuju loptu pred sam gol

Far Post Savetujete vašim igračima da ubacuju loptu na dalju stativu

Target Man Savetujete vašim igračima da ubacuju loptu na putanju kretanja Target Man napadača.


Kada igrač ima loptu


Cut Inside With Ball tražite od igrača da idu često ka sredini terena sa loptom.

Run Wide With Ball tražite od igrača da šire igru, i da razvuku protivničku odbranu kako bi se stvorila šansa za gol.













Hold Up Ball savetujete napadački orijentisanom igraču da malo zadrži loptu napred, malo uspori igrudok ne dođe više njegovih saigrača koji bi mu pružili podršku.













Kretanje igrača kada tim ima loptu


Sit Narrower savetujete igraču da ide što češće ka centralnim delovima terena kako, ili da kako bi se uočile slabosti u protivničoj odbrani ili da pomogne da se odbrana tima konsoliduje pa zemeni nekog odbrambenog igrača koji je otišao napred.

Stay Wider savetujete igračima da igraju široko, što bliže aut liniji.

Get Further Foward Ohrabrujete igrače da idu napred kako bi stvorili sebi poziciju i priliku za gol








Markiranje

Markiranje određenog igrača ovom instrukcijom pojedinim igračima dajete naredbu da budu stalno uz određenog igrača kako bi pokušali da neutrališu njegov uticaj na igru




Instrukcije golmanu za dodavanje.








Tip dodavanja

Roll It Out savetujete golmanu da doda loptu najbližim igračima

Throw It Long savetujete golmanu da baci loptu u daljinu

Take Short Kicks savetujete golmanu da ispucava kratke lopte

Take Long Kicks savetujete golmanu da ispucava dugačke lopte

Dodavanje u određeni prostor

Do bekova - To Full Backs, do štopera - To Centre Backs, Na krila - To Flanks, preko celog terena i preko odbrambenih fudbalera protivničkog tima - Over Opopsition Defence

Dodavanje određenim igračima 

Ovim možete da izaberete nekog od 10 igrača u polju, ili da označite da loptu dostavlja playmaker-u Distribute To Playmaker ili napadaču odnosno Target Man-u Distribute To Target Man.

Nadam se da će vam ovo pomoći u rešavanju vaših taktičkih zamisli :)  

0 коментара:

Football Manager Preporuke (c)2014. Омогућава Blogger.