Ove nedelje se nastavlja  priča koja je bila izbačena prošle nedelje, propast nekih veoma mladih talenata od kojih se ocekivalo mnogo. Pogl...

Propali wonderkids PART 2

Ove nedelje se nastavlja  priča koja je bila izbačena prošle nedelje, propast nekih veoma mladih talenata od kojih se ocekivalo mnogo.

Pogledaj predhodnu objavu: Propali wonderkids part 1






1. Eduardo Ratinho (28)


Današnji bek Bajerna, Rafinja je tada bio najtraženiji igrač ali i 2 godine mladji od njega Eduardo nije puno zaostajao. Njegova karijera je otišla u drugom pravcu i nije se puno zadržao u Evropi, po godinu dana u CSKA i Tuluzu. Često je išao na pozajmice i nigde nije ostavio dublji trag. Od ovog igrača se dosta očekivalo. Nisam mogao da nadjem sliku iz Korintians Paulista pa sam ostavio ovu.


2. Anderson (27)


Nama veoma poznato lice, Anderson koji je karijeru započeo u Gremiu, a za 8miliona je otišao tada u Porto, kasnije ga kupuje Ferguson za 18 miliona evra, koji je sve do prosle godine nastupao u dresu Mančester Junajteda, ali poprilično bezuspešno. Nikada nije ispunio svoj veliki potencijal, a pre 10 godina je bio jedan od najboljih mladih igraca na FM-u. Skauti ove simulacije nisu pogrešili, nije ni Aleks Ferguson mada nije ni pogodio. Danas u svojim najboljim godinama nastupa u Internacionalu.


3.Ismael Aissati (26)


Velika nada Marokanskog fudbala je do sada imala veoma lošu karijeru. Ponikao je u PSV-u gde se i nije baš puno naigrao, a uprava ovog kluba je želela da se otarasi ovog igraca te su ga prodali najvećem rivalu Ajaksu za 2.5miliona evra. Kasnije se ni tamo nije naigrao pa je morao da ode u Antalijaspor. Zadnjih par sezona nastupa za ruski klub Terek.


4.Daniele Dessena (28)
Daniele Dessena (19 godina)

Pogled na njegove ocene iz sezone 06/07 ostavljaju bez daha, a u Sampdoriji su se nadali kako će ovaj igrač postati jedan od najboljih u Italiji. Sampdoria je platila ovog igrača tada 6.75miliona evra Parmi, a koliko mu je karijera bila uspešna govori njegova sadašnja cena i trenutni klub u kome igra.



5. Celsinho (26)


Jedan od brazilaca kojem su prognozirali takodje veliku karijeru ali nije uspeo da opravda očekivanja kao i dosta igrača iz Brazila. Njegova karijeja se definitivno može nositi ,,rame uz rame''  sa karijerom Fredi Adua. Ponikao je u klubu Portuguesa de Desportos, ali posle toga odlazi na mnogo pozajmica i nikada nije ostvario pravi transfer. Danas igra u Brazilskoj drugoj ligi.


6. Mika Ääritalo (29)


Veoma poznato lice na FM 07 i FM 08, jedan od najvećih talenata Finske u to vreme, za ovog igraca su predvidjali dobru karijeru ali ništa posebno nije uradio. Najviše je igrao u finskoj ligi, a oprobao se i u Nemačkoj trećoj ligi, u ekipi  Holstein Kiel. Danas nastupa za klub u kome je i ponikao.





Nastavak sledece nedelje....

0 коментара:

Football Manager Preporuke (c)2014. Омогућава Blogger.