ISTORIJA FK Rendžers (Rangers Football Club) je škotski profesionalni klub iz Glazgova.Osnovan je u februaru 1872.godine. Rendžersi...

FK Rendžers FM18


ISTORIJA

FK Rendžers (Rangers Football Club) je škotski profesionalni klub iz Glazgova.Osnovan je u februaru 1872.godine. Rendžersi su bili prvaci Škotske 54 puta, dok što se tiče evropskih trofeja zanimljivo je istaći i to da ih imaju više od bilo kog tima na svetu !!! Igraju na svom stadionu po imenu: '' Ajbroks '', kapaciteta 50817 sedećih mesta. Glavni rival im je Seltik (Celtic), i njihove utakmice su jedne od najpoznatijih u svetu fudbala, ili Old Firm  kako se inače nazivaju njihovi derbiji. Njihovo rivalstvo naime je proisteklo zbog različite veroispovesti, navijači Rendžersa su Protestanti dok su navijači Seltika Katolici.

U jednoj od najpoznatijih istorija klubova došla je na red godina 2012. Naime zbog velikih poreskih dugova u koje je klub zapao odlučilo se na strašan potez BANKROT. Uprava kluba se nadala da će svoje takmičenje nakon bankrota krenuti od druge lige, ali čelnici saveza su bili drugačijeg mišljenja pa su ih izbacili kako to red i nalaže u četvrti rang takmičenja ili Treća Liga Škotske, koji je inače najniži rank u Škotskoj. Treba naglasiti i činjenicu da je za ovakvu odluku od 30 klubova glasalo čak njih 25 ! Pa je tako slavnom gigantu preostalo ništa drugo do pisanja nove stranice istorije.



FINANSIJE

Što se tiče finansija, nakon godina igranja po drugim i trećim ligama i naravno čuvenog bankrota Rendžers je sada stabilan klub koji trenutno nema apsolutno nikakva dugovanja kako prema bankama tako i prema poveriocima, potraživačima.



OČEKIVAJNA I BUDŽETI

Očekivanja u vašoj prvoj sezoni će odmah od samog starta biti osvajanje nacionalne titule. Pa je tako na startu dodeljen transfer budžet od 2 miliona dok je za plate izdvojeno nešto malo manje od 19 miliona za godinu.



TIM

Tim je sastavljen od velike većine mlađih igrača sa nekoliko malo starijih i iskusnijih.
Treba napomenuti da je svakako jedan ponajboljih igrača ujedno i najveći talenat u ovom klubu napadač Alfredo Morelos kome je sa 20.godina ocena završnice čak 16.

TAKTIKA

Što se tiče taktike tu nema mnogo taktiziranja naime klasična taktika 4-2-3-1 sa isturenim krilima i jednim napadačem donosi vam vrhunske rezultate već u prvoj sezoni.



DINAMIKA

Kada govorimo o dinamici tu pre svega morate obratiti pažnju na dva igrača koji su lideri ovog tima pa ih morate svakodnevno držati raspoložnim a to su Keni Miler (Kenny Miller) i Li Valas ( Lee Wallace). Držite njih dvojicu srećne u klubu i nemate brige.

NAJBOLJI IGRAČI

Dva super talentovana igrača koja morate da isforsirate su 20-ogodišnji Alfredo Morales i 19-godišnjsk Ros Mekrori . Klinci pred kojima je itekako svetla budućnost u ovoj igri.









0 коментара:

Football Manager Preporuke (c)2014. Омогућава Blogger.