- Iz godine u godinu stižu nam novi serijali popularne igrice fudbal menadžer, a i sami nismo ni svesni koliko zanimljivih podataka, či...

To Madeira kreacija koja je zaludela milione!


- Iz godine u godinu stižu nam novi serijali popularne igrice fudbal menadžer, a i sami nismo ni svesni koliko zanimljivih podataka, činjenica, detalja prolazi i tek nam dolazi. Do danas imamo razne transformacije fudbal menadžera, milione podataka i toliko igrača koji su prošli kroz naše menadžerske živote. Kada bi neko želeo da piše knjigu imao bi itekako šta da napiše. Pomoću ove simulacije stvoreni su mitovi, legende...

- U tekstu koji je pred vama izdvojili smo jedan presedan koji je ostao upamćen u mnogim domovima širom sveta. Ko je taj ,, To Madeira'' i šta se zapravo desilo sa njim ?!




- Možda je neko odmah prepoznao i shvatio o čemu je reč, a nadamo se da ima još uvek takvih među nama. Kao što većina zna prvo ime fudbal menadžera je bilo ,, Championsihp Manager'', iako je to bio sami početak ostaće on upamćen po mnogo tome.

- Sada da razjasnimo šta je ,, To Madeira''? Upitanju je igrač koji se pojavio u čempionšip menadžeru 01/02, i ostao upamćen do danas kao jedan iskonski presedan.


- Madeira je bio čaroban sve što bi uradio imalo je meteorski uspeh, iz sezone u sezonu je bio sve bolji i bolji. Golovi su bili njegova specijalnost za napadača imao je neverovante ocene i još više golovi su bili rutina. Svima nama je drag koji smo igrali ovaj menadžer i budi neke uspomene na lepa vremena.

- Uzrok pojave ovog vrhunskog golgetera može se prepisati Antoni Lopezu jer je to bila njegova lična kreacija. Antoni Lopez je bio skaut koji je radio za kompaniju koja pravi fudbal menadžer. FM podatke dobija o igračima i njihove karakteristike od skauta širom sveta. Te davne 2001.godine sve jo to bilo više iz hobija. Antoni Lopez je slao podatke o igračima sa prostora Portugaslke Gvineje, a uzet je zato što je i sam nastupao u omladinskim salekcija ove države kao čeovek koji može biti relevantan za slanje podataka.


- Kako nije imao ni jednog talenta kojeg bi izdovojio pokušao je da ostavi svoj pečat u popularnoj igrici stvorivši jednog Madeiru kao vrhunskog talenta. Priča se da je on ustvari sa njim hteo da predstavi sebe kako bi izgledao u budućnosti da nije otišao na studije što je uzrokovalo zapostavljivanje fudbala. Takođe postoji mit da je ime izabrao na osnovu praznika Madeira koji se održava ne Portkugalskom ostrvu.

- Moramo priznati da je uspeo da stvori jednog posebnog igrača koji je imao brzinu, agilnost, snagu i išao rame uz rame sa najboljim fudbalerima tog vremena. Kasnije kada je otkriveno da je ovo izmišljen igrač, i da je kreacija nečije mašte uklonjen je iz svih baza podataka menadžera koji su izlazili.

- Jedana lepa priča, mit, legenda o tome kako je sama igrica posebna i predstavlja mnogo više svima nama u sasvim običnim životima.

0 коментара:

Football Manager Preporuke (c)2014. Омогућава Blogger.