- Svedoci smo vremena kada fudbal gubi malo na toj ,, čari '', sve se menja tako brzo, a mnogi klubovi i zemlje gube polako ono...

Partizan, kako i šta da nije prodavo! FM18


- Svedoci smo vremena kada fudbal gubi malo na toj ,, čari '', sve se menja tako brzo, a mnogi klubovi i zemlje gube polako ono najbolje što imaju. To su po nama talenti koji prerano napuštaju matične klubove i jure za parama. Velika je šteta što Srbija kao mala, ali fudbalska zemlja nema mehanizam da zadrži ono najbolje što ima u svojoj zemlji pa da kao nekada dominiramo Evropom. Ostaje žal za tim talentima koji odu kao neiskusni u klubove širom Evrope. Većina njih ne uspeo, samo oni najbolji dostignu pun potencijal. 


- Na sve to utiče finansiska moć klubova iz domaće lige, slaba atraktivnost fudbala, loša infrastruktura što jednostavno pokazuje samu moć neke države i njene ekonomije.


- Zato je za sve nas zaljubljenike u fudbal menadžer tu mogućnost da nešto promenimo u samom sistemu, pokažemo kroz simulaciju da ima u Srbiji mnogo toga vrednog. Većina nas pravi velike uspehe sa domaćim klubovima koji su u realnom fudbalu u ovo vreme nedostižni. Mi smo se malo igrali, eksperimentisali i pokušali da napravimo tim Partizana od talenata koji su prerano otišli u beli svet, a mogli su da gaze svi zajednom Evropom sada.

- Reč je o fudbal menadžeru 2018, gde je pomoću Editora napravljen tim Partizana kako bi možda izgledao da nije bilo silnih prodaja. Ekipa deluje dosta solidno, a vodili smo se činjenicom da budu sve to igrači iz Partizanove omladinske škole. Kada se osvrnemo na ekipu ne priča se ,, džaba '' da je jedna od najboljih u Evropi.



- Ovoj tim bi po nama bio najbolji iako tu ima još talenata poput Živkovića, Šaponjića... Većina ovih igrača je prodata za vreme Dragana Đurića na osnovu podataka sa tansfermarketa izračunali samo da je Partizan prihodovao od ukupne prodaje igrača bruto oko 55 miliona evra, neto se ne zna zvanično jer dosta toga uznu agenti...

- Da se vratimo fudbalskim stvarima, ekipa deluje odlično u odbrani i napadu čak se može igrati i neki drugi sistem. Izabrali samo ovaj zbog defanzive, možda Markec nije za ovu poziciju, ali je jedno vreme igrao to u Liverpulu.

Živko Živković / otišo kao slobodan igrač

- Možda nije najbolje rešenje ali je iz Partizanove škole, koja se ne može pohvaliti baš da je izbacila nekog vrhunskog golmana u zadnje 10.godine. Živko trenutno nastupa za ekipu Hatihi u Grčkoj ligi.

Stefan Savić / prodat za 8 miliona evra


- Otišo je u periodu najvećeg uspeha Partizana, mnogi se sećaju kako su odlično funkcionisali sa Krstajićem. Svoje dobre igre naplatio je prelaskom u tada Siti koji je bio u usponu, što je i najbitnije bio je neko vreme glavni u njihovoj odbrani.

Matija Nastasić / prodat za 2,5 miliona evra


- Čini se da je mogo i za veću sumu da se proda, ipak kad se uzne u obzir da nije nastupo za prvi tim Partizana odlična cifra. Na ovom primeru vidimo kako naši talenti idu u beli svet prerano, on čak nije ni nastupo za prvi tim?! Kasnije se dokazao šta je bilo uzrok prelaska u Siti, za divno čudo sredio je ujedno odlazak Savića. Možda su mogli činiti tandem u Sitiju.

Nikola Milenković / prodatak za 5 miliona evra


- Ovo je najsvežiji primer koji će izgleda ostaviti veliki trag u Seriji A. Odigrao je ove sezone solidan broj utakmica i izgledao odlično na terenu. Da nije otišo sigurno bi bolje prošo Partizan protiv Viktorije u Ligi Evrope.

Lazar Marković / prodat za 10 miliona evra


- Za vreme njegovih igara u Partizanu upoređivan je sa mnogim legendama tog kluba. Danas je karijera Markeca malo u stagnaciji, ali još uvek važi za odličnog igrača.

Ivan Obradović / prodat za 3,5 miliona evra


- Jedan od najboljih levih bekova u poslednjih dvadesetak godina koji se pojavio u omladniskoj školi. Svojim fantastičnim partijama uspeo je sebi da obezbedi ugovor u Saragosi, gde se kasnije i nije tako dobro snašao. Danas je reprezantativac Srbije i ne zamenjiv na poziciji levog beka u Andrlehtu.

Ljubomir Fejsa / prodat za 3miliona evra 



- Jedan od najtrofejnih fudbalera današnjice, on je u klubovima u kojim je igro osvojio sve u domaćim takmičenjima. Možda i ponajbolji veznjak na svetu sa svoj defanzivnim i mentalnim osobinama.Trenutno nastupa za Benfiku i jedan je od glavnih igrača, pravi biser omladinske škole koji je uspeo u Evropi.

Miloš Jojić / prodat za 2,2 miliona evra

- Mnogi ga pamte po onom pogotku u derbiju iz slobodnog udarca, te sezone je bio odličan što mu je obezbedilo transfer u Borusiju iz Dortmunda i saradanju sa Klopom. Jedno vreme je bio glavni u veznom redu, a protiv Real Madrida bio je odličan. Danas nastupa za ekipu Kelna sa velikim uspehom.

Adem Ljajić / prodat za 6,8 miliona evra


- Jedan od najvećih bisera koji je uspeo da ostavi trag i u Seriji A. Na FM-u je u vrhu njaboljih IF fudbalera, postiše sjajne pogotke, skoro je utišao i Juve sjajnim slobodnjakom. Zaista bi bio neverovatan u Partizanu uz celokupan tim samo da je ostao.

Stevan Jovetić / prodat za 8 miliona evra


- Jovetić nosioc igre reprezentacije Crne Gore, jedan od boljih posle Savićevića. Trenutno nastupa za Monako, nadavao se golova u Seriji A i važi za jednog od boljih napadača u Evropi.

Aleksandar Mitrović / prodat za 5 miliona evra


- Bez njega se napad reprezentacije Srbije ne može zamisliti. Nadavao se golova u Belgiji kasnije pao u nemilost Rafe Beniteza i karijera malo stagnira, ali ne sumnjivo da je odličan napadač.
- Kada se ovako podsetimo šta je moglo da bude da nije silinih prodaja, ostaje samo žal što odlaze tako mladi puni snage i talenta.

- Što se tiče fudbal menadžera 18, sa ovom ekipom bi se moglo lagano do 1/4 finala Lige Šampiona.

- Vaše mišljenje o timu, koji bi bio njihov domet u Evropi, i da li odigrati neku sezonu sa njima pa videti ?

0 коментара:

Football Manager Preporuke (c)2014. Омогућава Blogger.