5-3-2 Pozicije: GK/ Defend- Za vou vrstu postavke bitno je da golman ima odličnu konecetraciju i dobru komunikaciju sa defanzivnim...

Taktika 5-3-2 FM 15


5-3-2



Pozicije:

GK/ Defend- Za vou vrstu postavke bitno je da golman ima odličnu konecetraciju i dobru komunikaciju sa defanzivnim igračima.

DC/ Central Defender/ Defend- Odbrambeni igrač u ovoj vrsti formacije i sa ovakvom ulogom mora posedovati dobru koncetraciju, pozicioniranje i solidan pas.



DC/ Ball Playing Defender/ Defend-   Ovo je jedan od bitnijih odbrambenih igrača u ovoj formaciji. Njegova uloga je sledeća da izlazi i pravovremeno seče pasove, ima veoma bitnu ulogu u kreiranju akcija i unosi sigurnost među ostalim igračima. Igrač na voj poziciji mora imati solidnu kreativnost, odličan pas ako je moguće oko 14-15, veoma dobre ocene za čitaje protivničke igre i naravno ostale ocene koje su potrebene za defanzivca.

WB/ Complete wing back/ Attack- Ofanzivni bekovi su veoma bitni pa se može reći i ključni igrači za ovakvu vrstu formacije i taktike. Ova dva beka moraju posedovati odličnu brzinu, sjajne ocene za centaršut i dribling, solidnu završnicu, a jedna od malih prednosti da ne trebaju imati značajne ocene za defanzivu. Igra dosta zavisi od njih jer ako ne ide kroz sredinu oni su ti koji moraju vaditi situaciju po stranama.

MC/ Ball Winning Midfielder/ Defend- Igača na voj poziciji treba da poseduje odlične fizičke predispozicije, veliku agresivnost, vrhunske ocene za marking i taking. Njegova uloga je da kvari napade protivnik,pomaže u defanzivi.

MC/  Centar Midfielder/ Automatic- Vezni igrač koji ima slobodu kretanja po čitavom terenu od odbrane do napada. Njegova uloga je da prosledi lopte do kreativca, a to je na ovoj taktici igrač koji igra na poziciji amc.

AMC/ Advanced Playmaker/ Attack- Najbitniji igrač u ovoj vrsti taktike igrač od koga zavisi sve na terenu. Njegova glavna i jedina uloga je da šalje prave lopte napadačima, a da ujedeno i sam bude opasan po protivničke golove. Poželjno je imati vrhunske ocene za kreativnost, odlučnost, pas, dribling.

ST/ Poacher/ Attak- Napadač koji za ovu vrstu role mora imati dobare ocene za ubrzanje, smirenost, agilonost, prvi dodir sa loptom. Njegova uloga je da se ubacuje u prazan prostor i završava akcije.

ST/ Advanced Forward/ Attak- Napadač u ovoj ulozi učestvuje u igri tokom svih 90 minuta, asistira, ali naravno glavna mu je uoga i zadatak da postiže golove. Napadač u ovoj ulozi mora imati odlične ocene za dribling, pas, balans, završnicu.

Instrukcije:

Od igrača očekujte sledeću igru, a to je da budu agresivni na protivničkom delu terena, veliku koncetraciju u odbrani, prodornost bekova, i odličnu saradnju kreativca i napadača.

0 коментара:

Football Manager Preporuke (c)2014. Омогућава Blogger.