- Fudbal Menadžer 2005 nam je predstavio odličnog wonderkida, to je Fredi Adu. Mnogi koji su igrali FM 05, pa i neke menadžere koji s...

Fredi Adu - Od potencijalnog novog Pelea do trnja!


- Fudbal Menadžer 2005 nam je predstavio odličnog wonderkida, to je Fredi Adu. Mnogi koji su igrali FM 05, pa i neke menadžere koji su izlazili kasnije znaju o kome je reč. Momak kojeg su mnogi menadžeri dovodili u svoje redove.- Već kao dete, sa 8.godina Adu je igrao za U14 Vašingtona.Adu je zaigrao na turniru gdje su igrali Lazio i Juventus. Adu je bio najbolji igrač turnira, svi su videli da se radi o vanserijskom talentu. Milanski Inter ga je hteo dovesti u svoj omladinski pogon već kad je imao 10.godina, ali je njegova majka to odbila. 2004.godine debitovo u MLS-u sa samo 14 godina, te je posle nastupio i za U23 reprezentaciju.

           
    Ovako Adu izgleda kada se razvije!



Sve je upućivalo na to da će Adu biti novi Pele. Takav talenat se nije dugo vidio.


- Od 2009 godine Adu je promenio čak 10 klubova i jedan takav talenat je jednostavno propao. Iako je relativno mlad (2.6.1989) Aduov talenat nije iskorišten i Adu ne dobija nikakve ponude od nekih "većih" klubova.


- Nakon odličnih nastupa, 11.prosinca 2006. potpisuje za Real Solt Lejk. Međutim, u Solt Lejku se nije dugo zadržao, te 28.srpnja 2007 . prelazi u Benfiku za 2 miliona dolara. Za novi klub je debitovao 14.kolovoza u kvalifikacijama za Ligu Šampiona. Nakon dobrih početnih nastupa, Adu nije uspeo zadržati mesto u prvoj postavi, te do kraja sezone nastupio samo 11 puta. U srpnju 2008. prelazi na pozajmicu u Monako , s mogućnošću da Monako otkupi njegov ugovor na kraju sezone.

- Od tada pa do danas je promenio na desetak klubova, ali nikad nije dobio ponudu od onih najačih.Ostaće upamćen kao legenda FM 05, i jedan od onih koji je baš zbog fudbal menadžera postao neverovatno poznat.
Ovako Adu izgleda u novijim menadžerima.

Adu će nam ostati svakako u dobrom sjećanju. Šteta što je ovakav odličan wonderkid naglo "propao".

0 коментара:

Football Manager Preporuke (c)2014. Омогућава Blogger.