ISTORIJA Od 1964. godine Palas je uglavnom igrao u top dvema ligama engleskog fudbala. Klub je imao uspešan period u vrhunskom letu ...

Crystal Palace FM18


ISTORIJA

Od 1964. godine Palas je uglavnom igrao u top dvema ligama engleskog fudbala. Klub je imao uspešan period u vrhunskom letu krajem osamdesetih i početkom devedesetih i napadao titulu engleske lige u sezoni 1990-91, i na kraju završio na trećem mestu u top-listi, njihovoj najvišoj poziciji lige do sada. Palasu je uskraćeno mesto u Evropi krajem sezone zbog delimične zabrane UEFA za engleske klubove nakon katastrofe stadiona Heisel. Tokom ovog perioda klub je takođe postao član osnivača Premijer lige. Palas je dvaput igrao finale FA kupa i oba puta su izgubili od Mančester Junajteda  1990. i 2016. Klub je takođe bio dvostruki šampion i zadržao rekord za pobede u najboljim mečevima za promociju u najjacu ligu , osvajajući finale četiri puta.
Godine 1973. Palas je promenio tradicionalne boje kitova od bureta i plave u crvene i plave vertikalne pruge koje su sada povezane sa klubom. Palas ima žestok rivalitet sa Brighton & Hove Albion, sa kojim igraju derbi M23. Oni takođe dele rivalstvo sa drugim klubovima u južnom Londonu Millvall i Charlton Athletic.


Fudbalski klub Cristal Palace je profesionalni fudbalski klub sa sedištem u Selhurstu u Londonu, koji igra u Premijer ligi. Osnovani su 1905. godine u čuvenoj zgradi izložbe Cristal Palace od strane vlasnika FA Cup Final stadiona koji se nalazio unutar njegovog istorijskog razloga. Palas je igrao svoje domaće utakmice na FA Cup Final stadionu  do 1915. godine, kada su bili prinuđeni da ga napuste zbog Prvog svetskog rata. 1924. Godine i klub se preselio u svoj trenutni dom u Selhurst Parku.




FINANSIJE

Što se tiče finansija, Crystal Palas je  stabilan klub koji trenutno nema apsolutno nikakva dugovanja kako prema bankama tako i prema poveriocima, potraživačima. Medjutim kada je reč o budžetu onda tu nailazimo na mali problem jer uprava kluba vam na početku neće dati nikakav novac ali nakon prodaje nekog igrača imaćete 75% od transfera koje ćete moći da koristite za kupovinu. Takođe uprava će vam na startu na prvom sastanku saopštiti da će vam transfer budžet vremenom povećavati kako sezona bude odmicala. 

OČEKIVANJA

Očekivanja kluba kada je u pitanju Liga nisu prevelika dovoljno je i opstanak u ligi (što nikako neće biti jednostavno) , dok neka malo jača očekivanja su da razvijate igrače kroz omladinsku školu ako i dovođejne mladih igrača u klub i njihov dalji razvitak .


TIM i TAKTIKA 

U timu nemate previše "mladih" igrača već je tim sastavljen sa nekim prosekom godina od 25,26. 
Taktika koja odgovara Palasu je 4-1-2-3 DM Wide ali s obzirom da u timu imate veliki broj centralnih defanzivaca možete kao drugu opciju staviti i 5-2-3 .

Na golu kao prva opcija je Wayne Hennessey,  zadnju četvorku u odbrani neka vam u početku čine Joel Ward, Scott Dann, Mamadou Sakho i  Pape Souare.

Glavni centralni defanzivac je Luka Milivojevic , zajedno sa  James McArthur-om Yohan Cabaye-om
Andros Townsend i Bakary Sako neka vam u početku budu glavna krila  jer je  Wilfried Zaha u prvih nekoliko meseci 
Christian Benteke je prva opcija za napad. Takođe predlažemo vam da ukoliko krenete sa nekim renoviranjem tima imate na umu da vam je Benteke jedina opcija u napadu pa tako ne bi bilo loše da dovedete neku alternativu .

DINAMIKA
Kada govorimo o dinamici tu pre svega morate obratiti pažnju na tri igrača koji su lideri ovog tima pa ih morate svakodnevno držati raspoložnim a to su Yohan Cabaye , Wilfred Zaha i Jason Puncheon . Držite njih trojicu srećne u klubu i nemate brige.




NAJBOLJI IGRAČI

Yohan Cabaye – CA 4 , PA 4 




Mamadou Sakho – CA 4 , PA 4 



Christian Benteke – CA 3.5 , PA 3.5 


Što se tiče talenata tu je situacija sledeća :

Jason Eyenga-Lokilo – CA 2 , PA 2.5-3.5 

Levi Lumeka – CA 1.5 , PA 1.5-2.5 

Luke Dreher – CA 1.5 , PA 1.5-2.5 














0 коментара:

Football Manager Preporuke (c)2014. Омогућава Blogger.